Ons dorp

 

Louise-Marie is een uniek dorp midden in de Vlaamse Ardennen, gelegen op de noordflank van het Muziekbos op de grens van Maarkedal en Ronse.

Het dorpje is er een van veel uitbundigheid, feestelijke kermissen, bierfluiters, hard labeur... In deze omgeving zijn de Vlaamse Ardennen op hun best: het heuvelachtig landschap, de prachtige bossen, de glooiende landwegen en paden, de rust en de stilte, kortom alles om als wandelaar, fietser of natuurliefhebber te genieten. De Muziekberg met 147m hoogte is daarbij een van de trekpleisters en ligt op wandelafstand van het prachtige kerkje en dorpsplein  waar je het kunstwerk "Louise-Marie daar zit muziek in" aantreft. Een meerwaarde voor het dorpsplein en een symbool voor onze parochie. Een sculptuur waarop de bevolking van Louise-Marie terecht fier mag zijn en anderen wellicht een tikkeltje jaloers. Je vindt er ook een ruime parking van waar heel wat wandel- en fietsroutes vertrekken.

Alles wat je meer wil weten over de geschiedenis en de troeven die Louise-Marie U te bieden heeft zal U ongetwijfeld verder op deze site vinden.

Wij wensen jullie alvast een leuke verkenning toe en hopen U ooit eens te mogen ontmoeten in het prachtige Louise-Marie.

 

Tips en bijkomende informatie of opmerkingen zijn steeds welkom op info@louisemarie.be